Çılgın Öğretmen Kitabı

Melek Çe’nin yazmış olduğu Sınıf Öyküleri serisinin üçüncü kitabı olan “Çılgın Öğretmen” kitabı Uğurböceği Yayınları’ndan çıkmış. Doksan altı sayfa olan bu eserin illüstrasyonlarını Sevgi İçigen çizmiş. On yedi küçük bölümden oluşan “Çılgın Öğretmen” kitabını 3-4 ve 5. sınıf öğrencilerinize okutabilirsiniz.

Bir sınıf ortamında yaşananları anlatan kitapta öğrencilerin sınıf öğretmenleri değiştiğinde bu durumun duygularına ve düşüncelerine nasıl yansıdığını görmekteyiz. Çocuklara ağaç dikmek, çevresinde olan olaylara karşı duyarlı olmak, hayvanları ve doğayı sevmek gibi güzel davranış ve düşünceleri aşılamaya çalışan kitapta sınıf öğretmenleri için birkaç güzel etkinlikte verilmiş diyebiliriz.

Kitabı yazarı olan Melek Çe 1968 yılında Samsun’da doğdu. Eğitimini Samsun, İstanbul, Bolu ve Edirne’de tamamladı. Yükseköğrenimine İTÜ Kimya Metalurji Mühendisliği Bölümünde başladı. Bir yıl burada okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne geçti. Üniversiteden sonra geometriyle uğraştı. Yazı hayatına “Mavikuş” dergisinde başladı. Daha sonra “Kırmızı Bisiklet” dergisinde yazdı. “Zaman Arkadaşım” degisine yazı çalışmalarıyla birlikte editör olarak da katkıda bulundu. Melek Çe evli ve iki çocuk annesidir. Melek Çe’nin yayımlanmış yirmiye yakın kitabı vardır.

1. Sınıfa giren öğretmen öğrencilerine hangi konuyla ilgili kompozisyon yazmalarını istedi?

A) Güneşin aydınlattığı şeyler       B) Yazın neler yaptıklarını

C) Güneşin dünyamıza etkileri      D) Okuldan beklentileriniz

2. Öğretmen ilk hangi öğrencinin kompozisyonunu okumasını istedi?

A) İlker     B) Yağmur     C) Mete     D) Jankat

3. Sınıfta hazırlanan haritaya Müge neyi çizdi?

A) Piramit     B) Palmiye     C) Topkapı Sarayı     D) Kabe

4. Sınıfta iyi kalecilik yapan öğrencinin adı nedir?

A) İlker     B) Mete     C) Osman     D) Jankat

5. Sınıf olarak ağaç dikme etkinliğinden sonra öğretmen hangi etkinliğin yapılacağını duyurdu?

A) Bilgi yarışması     B) Atlasta bulmaca     C) Televizyon oyunu     D) Uçan sınıf

6. Bilgi yarışmasına katılan erkekler grubunun içerisinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Osman      B) Jankat      C) Uluç      D) Mete

7. Bilgi yarışmasına katılan kızlar grubunun içerisinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Müge      B) Dilek      C) Işıl      D) Yağmur

8. Aşağıdakilerden hangisi bilgi yarışmasında sorulan sorular arasında değildir?

A) İstiklal Marşının yazarı kimdir?      B) Edison elektriği niçin keşfetmiştir?

C) Rüzgarlar dünyayı dolaşmasaydı ne olurdu?     D) Milli Takım teknik direktörümüz kimdir?

9. Televizyon oyununda Dilek neyi canlandırmıştır?

A) Haber      B) Belgesel     C) Spor     D) Ralli yarışı

10. Bir sabah öğretmen sınıfın kapısından başını uzatıp havaya fırlattıklarının arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) İki tane lolipop     B) Dokuz tane sakız

C) Üç tane çikolata     D) Dört tane ceviz

11. Müzik dersi ne zaman yapılır?

A) Haftanın ilk günü son ders     B) Haftanın son günü ilk ders

C) Haftanın son günü son ders     D) Haftanın ilk günü ilk ders

12. Öğretmen hangi öğrenciden son öğrendikleri şarkıyı söylemesini istemiştir?

A) Müge     B) Derya     C) İlker     D) Cem

13. Çocuklar, dünyamızın bize her gün söylediği şarkılara örnek olarak aşağıdakilerden hangisini vermemiştir?

A) Köpeklerin havlaması     B) Kedilerin miyavlaması

C) Denizin neşeli çağrısı     D) Irmakların çağıltısı

14. Hangi öğrencinin babası sınıftaki her öğrenciye bir kumbara hediye etmiştir?

A) Müge     B) Yağmur     C) Osman     D) İlker

Cevaplar: 1.A     2.B     3.C     4.D     5.A     6.B     7.C     8.D      9.A     10.B     11.C     12.D     13.A     14.B

Belki bunları da beğenirsin...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir